Logo Azuki

Acupunctuur is in het westen de meest gekende der Chinese geneeswijzen. Deze therapie verondersteld, gestoeld door een empirisch onderzoek van 3000 jaar, dat het lichaam doorstroomt word door een systeem van energetische stromingen, in het westen meridianen genoemd, die in banen door het lichaam stromen.

Allen met een orgaan of een ingewand in relatie gebracht, dit volgens het principe van yin – yang en de 5 bewegers. Yin – yang en de 5 bewegers zijn 2 heel oude filosofische begrippen, die niet alleen de mens, doch alle dingen en fenomenen in de kosmos met mekaar in verband brengt en ze klasseert.

Bij deze therapie worden er heel dunne naaldjes op vooraf bepaalde acupunctuur punten ingebracht, en dit in functie van de hinder die de patiënt ondervind, deze naalden dienen zo dun mogelijk te zijn om alle mogelijke problemen die zouden kunnen voorkomen, zoals een hematoom bij geriatrische patiënten, die meestal de nodige bloedverdunners nemen, te voorkomen. Ook om mensen met een angst voor naalden te kunnen behandelen is dit natuurlijk aangewezen.

Deze therapie is voor een hele reeks klachten aangewezen, gaande van een heel acute ontsteking, een gewone verkoudheid tot en met allerlei chronische klachten, die zo heel goed behandeld en onder controle kunnen gehouden worden.

Het kan zelfs gebruikt worden om er zo lang mogelijk zo gezond mogelijk bij te blijven lopen. Een soort van preventie therapie dus.